sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kesä tulossa - sitä odotellessa Talvi pitää meitä vielä otteessaan ja ulos katsoessaan näyttää siltä kuin olisi tammikuu. Onneksi se kevät ja kesä on tulossa. Nyt voi hyvin kasvatella kotona pihalle kukkia.


On hyvä tehdä kylvöjä tai ruukuttaa pikkutaimia ja kasvatella niistä pihalle tai parvekkeelle kukkia sekä hyötykasveja. Tietysti voisi kesällä ostaa kukat valmiina mutta itse kasvatetut tuovat onnistumisen iloa jos ne vielä oikeasti kasvavat. Taimien ja kylvösten kasvattamisessa on hyvä muistaa käyttää kylvömultaa tai lannoittamatonta turvetta. Siemenet eivät idä kunnolla jos kasvualusta on liian ravinteikas ja pikkutaimet juurtuvat paremmin kuin kasvualusta ei ole liikaa lannoitettu. Kasvatuksessa on muistettava myös kohtuullinen kastelu pienet taimet mädäntyvät herkästi jos kastelee liikaa.

Kotona taimien kasvatus on kyllä haastavaa kun on vaikea saada kasveille sopivaa tasaista lämpötilaa ja valon on yleensä liian vähän. Mutta siitä huolimatta se on hauskaa ja on mukava seurata pienten taimien kasvua. 

Ostin muutamia pikkutaimia ja ruukutin ne käyttäen taimimultaa. Kokeilussa on muutamia pelargonin taimia, miljoonakelloa, verenpisaraa, hopeaputousta ja suosikkikasviani keijunmekkoa. Keijunmekkoa voisi kyllä kylvääkin ja kasvattaa siemenestä mutta se on vaativa tasaisen lämpötilan suhteen itämisaikana siksi turvauduin pikkutaimiin.


On tulppaanien aika.
Tulppaanit tuovat sitä kaivattua auringon väriä sisälle.1 kommentti:

  1. Tuossa jutussa nuo kuvat on jotenkin venyneet. Mitähän tein väärin ?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.