tiistai 20. elokuuta 2013

VÄÄRÄSSÄ PAIKASSA


Elämänlanka on nopeakasvuinen ja kaunis köynnös, kukka puhtaan valkoinen yksinkertainen ja todella kaunis. Harmillisesti se vain tunkee itsensä kasvamaan vaikka mihin. Voimakaskasvuisena ja nopeakasvuisena se tukehduttaa muut kasvit. Jos ei heti alkukesästä ahkerasti kitke sitä pois, voi olla varma, että elämänlankaa on jokaisessa perennapenkissä, puiden ympäri kietoutuneena ja vaikka missä. Siellä missä pystyy sitä rajoittamaan, se on hyvä köynnöskasvi.
Tuossa kuvassa oleva elämänlanka on valloittanut osan kehikosta jonka tein köynnösruusulle. Kaunis se on sinistä taivasta vasten.
Oikealtaan nimeltään tämä kasvi on Karhunköynnös (Calystegia sepium), mutta usein siitä tulee käytettyä nimeä elämänlanka.
Näin täällä viikko alkoi. Kukkia ihmetellen.

3 kommenttia:

 1. Samaa mieltä että karhunköynnös on kyllä erinomaisen kaunis ja elinvoimainen kasvi. Mutta hiukka väärillä paikoilla, meillä on Pirkanmaalla sen kanssa taistelu niin huonolla tolalla, ettei sitä armahdeta enää laisinkaan! Joka vitsin pensas ja kulma aivan solmussa sen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltähän alkaisi puutarhat näyttämään kun vain luvutettaisiin. Voisi olla metkaa etsiä saalaatteja tai ruusuja pihoilta. Joskus vain tekisi mieli antaa olla, eli antaa kaikkien kukkien kukkia.

   Poista
 2. Meilläkin kasvaa tuota karhunköynnöstä. Se on vallannut yhden kukkapenkkini ja käyn sitä vastaan armotonta taistelua. Se kait on luonnonvarainen lehtomaisilla alueilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.