keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

VIERAILIJOITA

On aika harmaa päivä, eikä mitenkään lämmin. Lunta on niin paljon, että linnut käy syömässä vielä omenapuussa talviruokaa. Omenapuu näyttää noissa kuvissa tosi tiheältä, eli tarvis varmaa vähän sitä leikata. Nyt kun on puiden leikkauksen aika, niin on hyvä pitää mielessä, ettei leikkele puita vain sen takia kun niin kuuluisi tehdä. Kannatta oikeastaan aika varioivaisesti saksia ja sahaa käyttää. Omenapuut, samoin monet muutkin lehtipuut voi leikata hyvin kesällä, silloin haavojen paraneminen alkaa nopeammin. Omenapuiden leikkauksessa on hyvä pitää mielessä sellainen vanha sääntö. Jos puutarhurin hattu lentää latvuksen läpi eikä jää kiinni, niin silloin on puu tarpeeksi harva ja latvus saa hyvin valoa sisäosiinsa.


Olin noista linnuista kirjoittamassa, mutta eksyin puiden leikkuuseen. Hellyttävin lintu joka käy pihassa ruokailemassa on tuo pyrstötiainen. Se on niin pieni ja vaatimattoman värinen, mutta silti niin kaunis. Tänä vuona niitä en ole nähnyt kuin muutaman, kun taas viime vuonna niitä oli koko talven iso parvi.

Ollaan puolessa välissä viikkoa, joten hyvää loppuviikkoa teille.

Iiris

3 kommenttia:

 1. Heissan, tuo pyrstötiainen on minulle ihan uusi tuttavuus, en ole meillä nähnytkään. Töyhtö-sini-hömö ja talitiaisia kylläkin...ollaan koko talvi seurattu lintuja keittiön ikkunasta jossa ruokinta laudat, erikoisin joka bongattiin oli Tikli, huippuhieno :)
  Mukavaa kun tulit lukijaksi blogiini-kiitos
  ja kivaa viikon loppupuolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin hyvää viikonloppua sinulle. Tiklin olen muuten nähnyt kerran kaupungissa ja se on tosi värikäs lintu. Bongaillaan lintuja jatkossakin :)

   Poista
 2. Heippa,
  eksyin tähän blogiin sattumalta....omenapuun leikkausaika on meneillään, tosin jos puista ei odota satoa, voi leikkauksen jättää tekemättä ja karvalakinkin voi jättää päähän :)
  Itselläni on myös iäkäs Mauri-kissa, kohta 17-vuotias. Lintuja ollaan Maurinkin kanssa bongailtu....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.