keskiviikko 1. toukokuuta 2013

ALANKOMAAT
Hollannin kuningattaren yli 30 vuoden valtakausi päättyi eilen. Kuningatar Beatrix luovutti vallan pojalleen Willem-Alexanderille.


Flunssaa kotona potiessa katselin vallanvaihtoa televisosta ja siitä tuli sitten mieleen käynti Amsterdamissa, Keukenhofissa ja Hollanin maaseudulla keväällä 2011. Muutamia kuvia olen aikaisemmin tänne blogiin laittanut, siitä on jo sen verran aikaa, että ei haittaa uusinta.
 Koska Hollanti on osittain meren alapuolella on kanavia joka puolella. Talot, jotka sijaitsevat kavanien rannaoilla ovat osittain aivan vesirajassa kiinni.
Talot pienissä kylissä ovat kauniitaa ja pienet puutarhat ovat hyvin hoidettuja.Tuulimyllyt ovat Hollanin tavaramerkki.Keukenhof on kaikille kauneudesta ja sipuikukista välittäville käymisen arvoinen paikka. Suuret pellot ovat sipulikukkaviljelmiä joista sitten tänne meillekin tulevat kukkien sipulit. Pellot ovat huikaisevan kauniita värimeriä.


Vuosittain eri suunnittelijat suunnittelevat sipulikukka istutukset Keukenhofin puistoon. Puisto on niin iso, että siellä saa päivän hyvin kulumaan ja uudelleen kannattaa mennä käymään jos siihen on mahdollisuus.


Nyt meilläkin alkaa sipulikukat kukkimaan. Krookukset on kukkineet jo muutaman viikon. Kukinta onneksi kestää pitkään viileiden öiden takia.


Ai niin, nythän on vappu. Vappua kaikille!

Iiris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.