tiistai 10. kesäkuuta 2014

SADETTA JA AURINKOA

Aurinkoa ja sadetta on alkukesällä ollut tasaiseen tahtiin. Nyt on sateen vuoro. Eilinen päivä oli taas todella kuuma, joten tämä sade virkistää ja helpottaa kasvien kastelua.
Kasvit ovat monesti kauneimmillaan sateen jälkeen kun vesipisarat kimmeltää lehdillä. Luonto vaan järjestää kaikkea kaunista meille.

Hyönteishotellit ovat nyt in. Kaikenlaisia malleja ja ideoita on syntynyt niiden tiimoilta. Tässä yksi, sopii hyvin tuonne puutarhanlaidalle pähkinäpensaan alle. En tiedä onko sinne kukaan vielä muuttanut. Kokonaan ei hotelli ole vielä valmis, mutta sehän on vain hyvä, että tällaisena työllisyys aikana on odotettavissa töitä.
 
 
 
Tomaattilaatikko odottaa taimia. Kyllä ne vielä kerkiää, eikö? Laatikko on tarpeeksi iso, joten siihen mahtuu riittävästi multaa. Talon seinusta on tosi lämmin paikka jossa on monena vuonna tomaatit viihtynyt. Katsotaan miten tänä vuonna käy.
 

 
Samanlaisista laatikoista on tehty myös salaateille ja muutamalle yrtille kasvulaatikot. Nämä laatikot ovat nostettu maasta ylös joten niitä on helppo hoitaa ja korjata satoa. Laatikon pohjalle ja reunoille on laitettu patolevyä joten ne kestävät ehkä muutaman vuoden kauemmin. Kun salaatti ja yrttilaatikot ovat lähellä keittiötä, tulee salaatteja ja yrtejä helpommin käytettyä kunhan ensin kasvavat.
  
 
Kasvimaalla on tapahtunut. Sipulit ovat hyvässä kasvussa ja muutkin kylvökset ovat taimettuneet. Odotellaa satoa. 
 

Kaiken puuhan keskellä pitää ja saa nauttia kauniista kukista. Koska täällä asuu Iiris, on tietysti puutarhassa Iiriksiä, eli Kurjenmiekkoja.  Kokoelma ei ole kovin suuri vielä mutta hyvällä alulla.
 
Miten onkaan kaunis sininen tuo.

 

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille !


2 kommenttia:

  1. Ihanat kurjenmiekat. Meilläkin ne kukkivat. Hienot kasvulaatikot.

    VastaaPoista
  2. Nuo Kasvulaatikot on tosi kätevät kun ei tarvitse kumarrella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.