tiistai 23. huhtikuuta 2013

PUUTARHAMESSUTLahdessa oli viikonloppuna Pihapiirimessut. Olin siellä koulun osastolla opiskelijoiden kanssa. Osastomme teemana oli kierrätys. Samaa kierrätysteemaa olemme ennenkin käyttäneet, koska siitä saa hienoja ideoita miten voi hyödyntää käytettyjä tavaroita.
Katos jonka tarkoitus on olla puutarhassa esim. kasvien ruukutuspaikkana tai perennojen jakamista varten. Katosta voi tietysti käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen, kuten pitää taukoa puutarhatöiden välissä, kahvia juoden. Katoksen alle mahtuu hyvin tuoli jossa voi istuskella ja vain nauttia olostaan.

Tietysti katoksen voi tehdä juuri sen kokoisen kun se on omiin tarkoituksiin paras.


Narurullatelineen idea tuli jostakin englantilaisesta lehdestä jossa oli samantapainen tehty lankarullille. Näin saa narut hyvin esille ja ovat helposti saataville.

Räsymattoja on käytetty puutarhoissa, vaikka kasvimailla käytävillä. Räsymattoista voi kehitellä erilaisia versioita, puusta, betonikivestä tai vain maalata räsymattokuvio esim. asvalttiin.
 Tämä oli yksi loistavimmista ideoista messuilla miten kierrätys on parhaimmillaan. Moni mies pysähtyi tämän kaapin kohdalla ja totesi, että onpa hyvä idea. Tälläisi vanhoja työvaatekaappeja seilaa siellä sun täällä ja paljon niitä on viety kaatopaikoille tai metallin keräykseen.

        Maalit otimme kaapista pois yksinkertaisesti vain hiomalla              koneella ja jätimme kaapin vähän krouvin näköiseksi.

En ota kunniaa itselleni tästä kaappi ideasta, vaan tähän sain idea kirjasta Sormustin ja Sorkkarauta tai sitten se oli kirjan tekijän blogista Parolan asema.
Tässä vanha lapio on vain koristeena köynnöskehikossa. Patjajousia on jo pitkään käytetty erilaisiin tarkoituksiin. Oli yllätys kuinka monelle se oli kumminkin uusi juttu.

Itselläni on ollut tällainen esim. omenapuun ympärillä suojana torjumassa jyrsijöitä, ja hyvin on toiminut ja on aivan hauskan näköinenkin. Köynnöskehikkona tämä on aivan ehdottoman hyvä.

Kukkakauppiaiden osastolla oli mitä erilaisimpia asetelmia. Tässä yksi yksityiskohta yhdestä asetelmasta ja melko ajankohtainen, kohtahan linnut alkavat rakentaa pesiä.

Taimimyymälän osastolla oli kotoisa paikka jossa sai hetken istahtaa ja seurata messujen hulinaa. Maitotonkkia oli käytetty somisteena useammassakin paikassa, valkoiseksi maalattuna ne ovat yllätän kauniita.


4 kommenttia:

 1. Olettepa toteuttaneet kivoja ideoita puutarhaan,paljon kaunista katsottavaa :)

  VastaaPoista
 2. Mullekelpais tuollainen peltikaappi ihan sisätiloihinkin :D Hienoja juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peltikaappi on kyllä tosi hyvä idea. Olen itsekkin ajatellut, että tuollainen olisi sisälläkin aikas hieno.

   Poista
 3. Tykkään kierrätyksestä ja sinulla oli tosi kivoja ideoita. Varsinkin tuo työkaappi ja jousipatja ovat huippuja! Menen huomenna Seinäjoelle puutarhamessuille. Saas nähärä, onko siellä mitään vastaavaa? Touhukasta viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.