sunnuntai 12. tammikuuta 2014

LEIPOMISTA JA RUOKKIMISTA


 

 
Olen saanut tämän kirjan siskoltani jo monta vuotta sitten. Useasti olen tämän kirjan ohjeilla leiponut. Kirjassa on myös ruokaohjeita joita en ole kyllä vielä kokeillut.
 
 

 
 
 
Herättyäni ihmeen aikaisin tänään, huomasin leivän olevan loppu. Sitä sitten leipomaan. Olen nyt viime vuoden aikana alkanut enemmän leipomaan. Useamman kerran on leipää tullut leivottua. Itse tehdyn leivän makua ei voita mikään. Lämmitin puuhellaa ja paistoin leivän siinä. Vanhassa hellassa ei ole lämpömittaria, joten en tiennyt oliko lämpöä riittävästi. Uunista tuli ulos kyllä aivan kauniin näköinen leipä. Kivaa puuhaa tuo leipominen on.
 
 Sunnuntai, rauhallinen hiljainen päivä. Koko päivän on satanut hiljalleen valkoista puuterilunta. Lunta on kertynyt noin 2 cm, ehkä enemmänkin. Kävin lisäämässä linnuille siemeniä ja hyvin ne ovat tehneet kauppansa. Heti kun lumi tuli maahan lisääntyi lintulajisto lintulaudalla.
 
 
 


 
Mukavaa viikonalkua sinne.

6 kommenttia:

 1. Intoa leipomiseen! Nautitaan talvesta :)

  VastaaPoista
 2. Juu, on tosi mukavaa kun tuli lunta. Joinakin vuosina valitetaan kun lumi tulee niin aikaisin ja talvi kestää kuukausi tolkulla. Mutta se pimeys oli niin pimeetä. Leipominen on mukavaa kun saa aikaseksi. Piti kokeilla sitä sinun sitruunakakkua mutta teinkin leipää. Joku päivä kokeilen.

  VastaaPoista
 3. Hieno tunne, kun omalepoma leipä onnistuu. Näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kerkisin sitä maistamaankin ja hyvää oli.

   Poista
 4. Ihan täydellisen näköinen leipä!! Ja taatusti maistuva. Eikä ainuttakaan E-koodia. Kunpa minäkin osaisin leipoa, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa etsiä joku helppo resepti ja vain kokeilla. Voi hyvinkin onnistua :D

   Poista

Kiitos kommentistasi.