maanantai 11. maaliskuuta 2013

VIERAILIJOITAKevät talvella on käynyt vierailijoita tuon tuostakin. Mukavaahan se on kun pistäytyvät.


Tänä vuonna rusakoita on vilissyt pihalla joka ilta ja yö. Eihän se mitään haittaa vaikka muutamasta puusta ovatkin kuoren kalunneet pois. Oma vika jos ei ole tullut suojattua runkoja. Vanhoista omenapuista kun ne napsivat suihinsa oksien kärkiä niin se ei mitään haittaa. Tulee tehtyä rusakoiden avulla omenapuiden kannusleikkaus joka lisää satoa.
Onpa vieraille tuolit puutarhassa valmiina, joissa voi istahtaa ja levätä jos on tarvis. Lunta on taas tosi paljon ja juuri säätiedotuksessa luvattiin lisää. Kevät antaa odottaa itseään.
Nyt kun kevätaurinko on alkanut paistamaan, niin muistakaa suojata ikivihreät koristekasvit puutarhassa.


Näin taas viikko on alkanut. Hyvää työviikkoa kaikille.


4 kommenttia:

 1. Hyvä, että pupuilla on evästä. Meilläkin ne ruokailevat, tykkäsivät valkeasta kuulaasta. Syökööt minun puolesta. Mukavaa viikkoa, Iiris!

  VastaaPoista
 2. Mä en koskaan muista suojata hedelmäpuita ja se kyllä kostautuu, mutta oma vika tosiaan... Viime keväänä kyllä pisti närästämään, kun ristihuulet olivat järsineet juhannusruusutkin matalaksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusakko ja myyrä kannat vaihtelee vuosittain, ja siksi tuhot on joinakin vuosina pienet ja toisena taaas suuret. Välillä eläimille kelpaa kaikki kasvit mitä pihalla sattuu olemaan. Johtuu kai siitä, että on paljon lunta metsissä ja ruuan saati vaikeaa. Auttaisi puutarhassa jos talvella veisi haavan oksia puutarhan reunoille niin silloin voisi koristekasvit ja hedelmäpuut jäädä syömättä kun eläimet söisivät niitä haapojen oksia.

   Poista
 3. Arvailin otsikosta päätellen, että jotain tällaista saattaa tämä kirjoitus sisältää. Meilläkin löytyy pihasta jälkiä, ovat pitäneet rusakot siellä kivaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.