maanantai 3. kesäkuuta 2013

KESÄ TULI JONämä lämpöiset helteiset päivät ovat nopeuttaneet kesän tuloa huimasti. Nyt ollaan varmaan pari viikkoa edellä normaalista kesästä.
Tuometkin on jo kukkineet, kukinta aika oli niillä tosi lyhyt.  Monet muutkin puut ovat jo kukkineet. Pihlajat kukkivat parhaillaan.
Syreenit on täydessä kukassa. Ruusukvintteni kukkii parhaillaan samoin marjaomenapensas. Monet perennat ovat myös jo kukassa.

Tämä syreeni on naapurin puolella aivan tuossa rajalla. Pensas on jo tosi vanha mutta jaksaa aina vain kukkia. Tänä vuonna kukinta on tosi runsas. Joissakin paikoissa on syreeneihin tullut jokin sienitauti joka verottaa pensaita.  Syreenipensaita on kuollut jonkin verran. Itselläni yksi pensaista teki silmut ja kasvu näytti hyvältä, mutta yhtä akkiä koko pensas kuivui ja kuoli.Marjaomenapensas kukkii minulla kunnolla ensimmäistä kertaa. Kukat näyttävät olevan lumirajan alapuolella. Ylenpää on varmaan talvi tuhonnut kukinta-aiheet.
Ruusukvittenillä on kaunis nuppu. Tämä on niitä harvoja oranssin värisiä kukkivia pensaitamme.
Kesä on siis tullut!

2 kommenttia:

  1. Kesä on suorastaan vyörynyt tänne. Viikossa on tapahtunut vaikka mitä. Nyt kukkivat jo juhannusruusutkin ja naapurin puolellä näyttää päivänlilja avanneen kukkansa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kesä tulikin tänä vuonna kohisten. Toivottavasti ei nyt tulevat kylmät yöt kovasti pahoja tee!

    Sinulle on tunnustus blogissani Suvipiha.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.